W&T Betekent opwaardering schooladvies VMBO

W&T Betekent opwaardering schooladvies VMBO

W&T Betekent opwaardering schooladvies VMBO

Het kan je niet ontgaan zijn: het VMBO krijgt structureel € 100 miljoen per jaar voor techniek. Dat betekent niet alleen een enorme boost voor het vak, maar ook voor het VMBO. Technisch actueel geschoolde studenten die klaar zijn voor de toekomst: voor de energietransitie, voor nieuwe manieren van vervoer, voor robotisering. De generatie die onze toekomst gaat optuigen en onderhouden. Daar wil je toch bijhoren? Kinderen die een VMBO-Advies krijgen, zijn niet langer de risee van de prestatiemaatschappij, ze zijn het panacee van onze toekomst.

Maar realiseren basisscholen zich dat voldoende? In hoeverre zijn ze nu serieus bezig met W&T dat vanaf 2020 verplicht is? Is de focus gericht op weer een methode aanschaffen, of wordt oprecht werk gemaakt van onderzoekend en ontwerpend leren, van 21ste eeuwse vaardigheden, van prioriteit voor STEAM-vakken, van maakonderwijs, van LeerLabs? Wordt het juiste fundament gelegd voor deze nieuwe generatie, wordt er een doorgaande leerlijn gecreëerd met het VMBO, vindt er afstemming plaats tussen PO en VO om hierin samen op te trekken?
De nieuwe schoolplannen in het PO worden nu gemaakt. Dat is dé kans om jullie visie toekomst te geven of blijven we een beetje hangen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

shares